BNP Paribas Fortis financiert het project EDUCOVID

EDUCOVID staat voor ‘Individueel digitaal afstandsonderwijs voor zieke kinderen uit het kinderziekenhuis Marie Curie in Boekarest – Roemenië, aangepast aan Covid 19’.

Hiervoor heeft NONA een aanvraag ingediend bij BNP Paribas Fortis in het kader van de Help2help projectoproep.

NONA krijgt een subsidie van 3000 euro. Dit bedrag zal gebruikt worden voor de aankoop van IT-materiaal (o.a. tablets) en de aanwerving van een extra personeelslid dat gedurende 10 maand zal instaan voor de individuele trajectbegeleiding en de digitalisering in de school.

Het is voor Sfânta Faustina niet eenvoudig om de leerlingen te blijven opvolgen in de huidige corona-situatie. Veel kinderen kunnen niet naar de school komen om ziekenhuisonderwijs te volgen wegens hun kwetsbare situatie. Daarom is het belangrijk dat ze individueel opgevolgd worden zodat hun leerachterstand beperkt wordt. Via dit project komt er personeelsuitbreiding en kunnen er tablets aangekocht worden om het digitaal onderwijs te versterken.

Het project loopt tot 1 januari 2022. De ervaring die opgedaan wordt zal zeker zijn vruchten afwerpen op de toekomstige organisatie van de school, ook na de corona-periode.

Wij danken het steunfonds Help2help van Fortis BNP Paribas voor deze kans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s