Concert 9 juni 2018

We blikken terug op een geslaagd concert.

DSC_4620

Zaterdag 9 juni 2018 bracht het Amandi Consort o.l.v. Patrick Moeyaert in de kerk van De Pinte een concert met werken waarin de liefde centraal stond. Meer bepaald de teksten van het Hooglied, een boek uit het Oude Testament, hebben heel wat componisten uit de renaissance –maar ook uit latere periodes– geïnspireerd om deze liefdeslyriek op muziek te zetten: Jacques Barbireau, Orlandus Lassus, Francisco Guerrero, Tomàs Luis de Victoria, Claudio Monteverdi,…

DSC_4625Deze liederen worden afgewisseld met liefdespoëzie, gebracht door Veerle Magerman. De gedichten zijn o.m. van Rutger Kopland, Judith Herzberg, Octavio Paz, Guido Gezelle, Szymborska, Hadewych, Augustinus en Lieven Merlevede en gaan van de menselijke liefde over naar de liefde tot God (mystieke liefde).

Na het concert werd een drankje aangeboden aan de talrijke aanwezigen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s