Koorconcert 1 april 2023

on

Op zaterdag 1 april 2023 om 20h brengt het Forlana Consort o.l.v. Wouter Bossaer in de kerk van De Pinte een concert rond de Engelse componist William Byrd, die uitgerekend 400 jaar geleden gestorven is.

In dit concert zal het Forlana Consort ons meenemen naar het Engeland van het eind van de 16de en het begin van de 17de eeuw.  Centrale figuur is William Byrd, die dit jaar exact 400 jaar geleden gestorven is en zijn stempel heeft gedrukt op de – hoofdzakelijk – vocale muziek van de 17de eeuw.  Naast werken van zijn hand heeft het Forlana Consort eveneens een paar werken opgenomen van zijn leermeester Thomas Tallis, alsook van Thomas Weelkes en Orlando Gibbons, die door Byrd werden beïnvloed.

Het Forlana Consort is een semi-professioneel koor dat in 2003 werd opgericht en garant staat voor een hoogstaande uitvoering.

Na het concert wordt u een drankje aangeboden.

Kaarten kosten 15 EUR in voorverkoop en 20 EUR aan de kassa en zijn te verkrijgen bij de bestuursleden van NONA en op het secretariaat van de vereniging: Serafien de Rijckelaan 21 te De Pinte.  U kunt ook overschrijven op rekening BE 36 7512 0031 8881 van de vzw NONA met de vermelding “benefietconcert x personen”. Contact en info: tel. 09 282 85 78    e-mail nonamechild@telenet.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s