Benefietconcert 6 april 2019

0001

We blikken terug op een geslaagd concert. Wie graag nog eens nageniet kan via deze link op You Tube een lied uit het optreden bekijken.

Op zaterdag 6 april om 20h brengt het Brussels Chamber Choir in de kerk van De Pinte een benefietconcert ten voordele van vzw Nona.  Op het programma staan sacrale en spirituele a cappella werken uit de 20ste en 21ste eeuw van de componisten William Harris, Charles Wood, Pau Casals, Randall Thompson, Healey Willan, Peter Planyavsky, Jan Moeyaert, Mark Beamish, Martijn Dendievel, René Clausen, Frank Martin, Ēriks Ešenvalds en Arvo Pärt.

Het Brussels Chamber Choir is een semi-professioneel koor, opgericht in 2007 door een aantal studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel.  Het koor zingt vaak met orkest, maar specialiseert zich vooral in a cappella repertoire en treedt regelmatig op in concerten en vieringen, voornamelijk in Etterbeek en in de Sint-Goedele kathedraal in Brussel.  Het ensemble neemt ook geregeld deel aan internationale festivals en had ook de gelegenheid om samen te werken met componisten als Eric Whitacre en Bob Chilcott. Ter gelegenheid zijn 10de verjaardag in 2017 nam het Brussels Chamber Choir zijn eerste professionele CD “Made in Belgium” op, met nieuwe Belgische koormuziek (1985-2017).  De opname werd warm ontvangen door het publiek en werd ook bekroond door het magazine Diapason met 4 sterren.

Kaarten kosten 15 euro in voorverkoop en 18 euro aan de kassa en zijn te bekomen bij de bestuursleden van de vzw NONA, alsook op het secretariaat van de vereniging p/a Serafien de Rijckelaan 21 te De Pinte, tel. 09 282 85 78, e-mail nonamechild@telenet.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s